Yoksulluk ve Fakirlik Nasıl Biter

"Altını (Dolarları) ve gümüşü (Lira ve Euroları banka hesaplarında) biriktirip de onları Allah yolunda harcamayanları acıklı bir azapla müjdele!"9:34
 
Bir amaç gütmeden yapılan birikim için bir bildiridir.
 
Bazı şeyleri değiştirebilirsek yoksulluğu ve fakirliği çok ama çok hızlı bir şekilde bitirebiliriz.
 
Biriktirmekten vazgeçebilisek..
 
Ülkenin en iyi yazılımcılarını bir araya getirip,para yerine sayısal veriye geçsek.Örneğin internet bankacılığı ile görüğünüz rakamlar gibi..
 
Kimlikleri tıpkı kredi kartı gibi çok amaçlı hale getirsek.
Akıllı telefonların artık pos makinesi görevi yaptığı biliniyor.
 
Ülkenin her noktasından kağıt parayı kaldırıp,sayısal karşılığına geçtiğiniz için,tüm kimlik numaraları aynı zamanda hesap numarası olduğu için işin çehresi değişi verir.
 
Hiç kimse bir şey satın alamaz. Sadece kiralamıştır. Bu kiralama bazen 10 yıl sürer bazen ölüm gelene kadar sürer. Bunu net olarak otomobiller ve evler için hayata geçirebilirsiniz. Otombiller ve evler sadece kiralık olabilir. Tüm sorumlulukları imalatçıların üslenmesi gerekmektedir.
 
İnsanlara "sahiplik" düşüncesi aşılayanlar onları eşyalaştırır ve kullanışlı hale getirirler.
 
Bu açıdan sahiplik idiası ile yaşamak birikim yapmaktır.Ki Allah'ın "azapla müjdele" deyişinin ulaşmasıdır.
 
Sistemde bu reformaları yaptığınızda tüm vatandaşlarınızı Bin ile beşbin TL arası maaşa bağlayabilirsiniz. Ancak bu maaşın özelliği ay sonunda harcanmağı taktirde bütçeye geri iade olması,harcanmış ise de yeniden 5000 lira olarak tazelenmesidir.
 
Yani o maaş sabittir. Her ay sonu bu rakam kimlik numarasına yüklenir. Harcanan harcanmıştır,harcanmayan yeni ayla beraber yükselmez.
 
Böylece küçük esnaf,orta esnaf gerçek bir canlı ekonomiyi yönetir. Herkes işini severek yapacağı için inanılmaz gelişmeler olur.Zengin olmak kötü değildir.Ancak başkalarından çalınarak elde edilen zenginlik iğrençtir.
 
5000 -7000 Liradan sonrası artık para değil, takas olarak işler. Zengin olmak isteyenler değiş,tokuş yaparak büyüyebilirler.
 
Adamın 10 bin bilgisayarı olabilir. Veya farklı araç ve gereçleri..
 
Kağıt para yenmez,içilmez. Kağıt para bir ilizyondur. Zenginin varlığı ile vardır. Zengin öldüğü an hiç bir işe yaramaz.(? Misal:Amerika isimli zengin ölünce /yok olup yıkılırsa o kadar dolar ne işe yarar)
 
Bir tek altını ve gümüşü biriktirmeden nasıl yaşarız düşüncesi bizi buraya getirdi.
 
Eksiklerimiz vardır elbet. Ancak biz ekonomist vb.. değilz. Duru bir akıl ile değerlendirme yapıyoruz.
 
Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hiç kimse hiç bir iş yapmasa bile toprağından,ağacından velhasıl Allah her insan için ayda 800 dolar ihsan etmektedir. Ancak biriktiriciler,yığmacı sırtlanlar bu rızıkları korunaklı yerlerde saklamaktadırlar.
 
İşte mevcut sistem ve mensupları Sadece Kuran ile başladık diye bize sağırdır.
 
Belki bu sözlerimiz birilerine ilham olur,kaynak olur memleketlerini yığmacıların elinden kurtarırlar.
 
Ahiretiniz ile beraber gittiğiniz yerde bir sulh medeniyeti bir cennet kurmak isteyeceksiniz. Umuyorum burda olmasa da orda işinize yarar.
 
Siz Allah'ın halifelerisiniz ?
 
Adem Korkmaz