"Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin;

"Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin; Allah bununla Dünya'da onları azaba uğratmayı ve inkarcı oldukları halde canlarının çıkmasını istiyor."(9:85)

Para da perdedir. Paranın sanal gücü kişilerde sarhoşluk meydana getirir.Zenginlik görecelidir ve yüzlerce çeşidi vardır. Maddi zenginlik sınıfının küçüklerinden birini, aylık geliri asgari ücretin yaklaşık 5-10 katı olanlar oluşturur.

Anne veya babanızın veya eşinizin zengin olup olmadığını bu ölçü ile okuyabilirsiniz.

İşte bu insanlara at gözlüğü takılır. Para ile gelen yüzünden sevgiyi,saygıyı,muhabbeti asla öğrenemezler.

Sıkıntıyı görüp dostlarının samimiyeti ile asla yüzleşmedikleri için bilemezler. Sevgiyi teraziye çıkartacak bir sarsıntıyı da paraları savuşturur.Kişilerde,dürüstlük,temiz kalplilik ve daha bir çok erdem, para kalkanı sebebi ile imtihan edilmez.

Böyle insanlar birbirlerini "temiz kalpli,iyi insan,süper adam" gibi içi boş iltifatlarla beslerler.Bu yüzden zenginin (gerçek olmayan) arkadaşı çok olur.Eşi dostu,(sözde) seveni bol görünür.

Altının saf bir yapıya dönüşmesi için diğer madenlerden arıtılması gerekir.Bunun için yüksek ateşte yakılır. Yoksulluk,fakirlik dünyada ki en yüksek ateşlerden biridir. Çok az kişi bunun değerini bilerek,hakkı ile şükreder.

Bu açıdan çevrenizde ki insanların lüks evleri,kiraya verdikleri mülkleri,binaları,son model araçları,babadan kalan mirasları,makamları,zengin hısımları,zengin eşleri,okumuş mevki ve makam sahibi olmuş çocukları sakın ama sakın seni imrendirmesin!

Yüzyıllık zevkini bir anlık acı unutturuyor ise, yüz yıl dediğin dilim ile "an" arasında pek fark yok demektir.

Zaman algısı ile dünyaya talip olma. Evvelkiler gibi hepimiz gideceğiz.
Ancak razı olmayı,mutlu olmayı,sevebilmeyi,affetmeyi,her şeye rağmen şükretmeyi,az ile yetinmeyi öğrenmiş,kabul etmiş bir bilinci/ruhu/kalbi beraberimizde götürebiliriz.

Zengin isen de "ihtiyaç fazlası her şeyini" Allah malı gibi tasarruf etmeye başla!

Kur'an mealine yönelik,Allah'ın sıfatlarına yönelik diyanetin tapınaklarına/ camilerine alternatif yaz okulları/solanları oluştur.
Bir salon kirala, oda olmaz ise evinin salonunu aç!

Ve her gün bir sıfatını (anlamı) çocuklarla beraber oku!
Ne düşündükleri sor ve muhteşem cevapları gör.

Fosil diiyanet, süphaneke ile başlayıp,kunut duaları ile koskoca yazı israf ediyor,insanların ömürlerini israf ettiği gibi.

Cami yaptırıp lüks içinde boğulma,insan yaptır.
En süslü,şatafatlı camilerini de ölümünle yanında götüremezsin.

Ancak sana dost olmuş ve her daim yardımına hazır,insanı ,ahiretine götürebilirsin.

Kur'an kurslarında sadece papağanlık eğitimi verilir.

Üç yıldır, Kuran kurslarında bulunan bir genç Allah'ı zerre kadar tanımaz. Allah'ın en güzel sıfatlarından habersiz yıllarını ve beynini çürütür.

Yaptığın infakın neticelerini gör, Onları kendi işini takip eder gibi takip et.

Oluşturduğun "Kur'an Meali" evlerinde Allahın "BEDİ" olduğunu hatırlayarak zerre kadar taklide,bilinçsiz davranışa izin verme. Kuran çağrısı dışında (DİNİ) bilgiyi,adı ne olursa olsun buralara yaklaştırma.Sende öğrencisi ol. Oraya talip gönüllerin karınlarını doyur,oranın ihtiyacını gör.

Benzer ve diğer infak projelerinde yoksan, elinde ki zenginlik inkarcı gitmen için sana verilen beladır. Bolca ye,iç,eğlencene bak. Bir daha asla ama asla kokusunu bile alamayacağın Cennetini doyasıya yaşa..

 

A.K.