Derin bir iç geçirdi.Çocuklarının,

Derin bir iç geçirdi.Çocuklarının,eşinin nankörlüğü canına tak etmişti.
Bir gün diyordu bu evin üzerinden elimi çektiğimde anlayacaklar.Yoğurdu,ekmeği,kirayı,faturaları ödeyenin kim olduğunu anlayacaklar diye iç geçiriyordu..

Evrensel hakikat de aslında tamda böyle idi.Her şey zıttına döndüğü o günde Rahman'ı bulamayacaklar saf bir hüzne,saf bir korkuya kucak açacaklardı.

Suyu her gün hiç aksatmadan temizleyen,Güneşi tam ayarında veren,Toprağı ile,ağacı ile tüm varlığı insanlığın rahatı için çalıştıran,her an her zerrede kullarının afiyetini düzenleyip,devam ettiren ve dahi denizlerin mürekkep,ağaçların kalem olup da yaza,yaza bitiremeyeceği nice sözleri olan Allah'a nankörlük edenlerden/anmayanlardan/teşekkür etmeyenlerden vefa beklenir mi?

Her gün gözünü açtığında yatağında isen,annen,baban,çocukların yanında ise,mutfağında ekmeğin var ise hele,hele sağlığında tam ise bütün hayırlar sana ulaşmış demektir.Bir bardak suyu buldun diye şükret,onu bedeninden çıkarttın diye şükret..Ne yap,ne et şükredecek bir şeyler bul.
Sofrada,yatakta,odada ve belki saat başı mırıldanarak teşekkür et.

Yemin olsun her şey zıttı-na döndürülecek.
"Haksızlık edenler(Zalimler), hangi dönüşe(DÜNYADAKİ HALLERİN ZITTINA) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir."26:227

İşte o gün şükredenler fazlası ile bulurken nankörler sonsuzluğa ıstırap içinde yelken açacaklar..

'Eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artıracağım. Şâyet nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azâbım çok şiddetlidir.' 14:7

A.K