"Yazılı kağıt tomarlarının dürülmesi gibi

"Yazılı kağıt tomarlarının dürülmesi gibi göğü düreceğimiz günü düşün. Başlangıçta ilk yaratmayı nasıl yaptıysak, -üzerimize aldığımız bir vaad olarak- onu yine yapacağız. Biz bunu muhakkak yapacağız. " 21:104

"Onu yine yapacağız" ifadesinden hemen sonra,peşi sıra gelen 105.ayet mevzuya şöyle değinir.

".. 'Gerçekten yeryüzüne sâlih kullarım vâris olacaktır' diye yazmıştık.21:105

Onu yine yapma nedeninin izah edilişini görüyoruz. 
"Kağıt tomarlarının dürülmesi gibi" olacak yıkımla beraber orataya çıkan yeni hayata salih insanların varis oluşu bildiriliyor.

Evreni bir nizam ve düzen içinde tutan çekim kuvvetinin bir kaç saniye olmadığını düşünürseniz,muazzam bir çöküş,sanki bir kağıdın dürülmesi gibi,yıldızların,gezegenlerin,güneşlerin birbirlerinde yok olşlarını okuyabiliriz.

"Binbang" dedikleri teoride de büyük patlamada benzer şekilde anlatılır.

Yeni bir "binbang" ile yeni bir yaratım olması muhtemeldir. Zaten yerin ve göğün değiştileceği hakkında İbrahim suresi 48 de şöyle der; "O gün ki, Arz başka Arza, gökler de başka göklere çevrilecek.." Fizik kuralları,tabiat kanunları yer ve gök hareketlerine bağlıdır. Yer ve gök değişince onlarda değişir.

Hepsi bu dünya olarak okumayın alemi..
Salih duruşdan,dürüstlükten asla taviz vermeyin. Allah'ın sıfatları ile okuma gayretinden de geri kalmayın. Şirksiz iman eden her insan YENİ DÜNYANIN halifesidir.

Dünya hayatının kısa menfaatleri için eğilerek,bu dünyayı kazanmak adına yalan söyleyerek,iyilik yapma fırsatlarını erteleyerek ahiret yaşamını kaybetmeyin..

Kuranı ders kitabı olan öğrenci olup,dersimize iyi çalışalım..

Adem KORKMAZ