"İnsan, aceleci (bir tabiatta) yaratılmıştır.

"İnsan, aceleci (bir tabiatta) yaratılmıştır. Size ayetlerimi göstereceğim; benden acele istemeyin."21:37

Gerçekten çok aceleciler. Mesela ayetlerde bahsi geçen cinler konusuna sabredemiyor ve uydurma kanalına geçiyorlar..
Sayısız suistimal,sayısız kalpazan,sayısız cahil yığınla senaryo yazıyor..

Sakin olun zamanı gelince size ayetlerini gösterecek. Cinler bu dünya üzerinde bazılarının anlattığı gibi İnsan iradesine mazhar olamazlar. Bir takım kişilerin askeri olup, emirler alıp başka insanlara bu emir doğrultusunda zarar veremezler.

Böyle iddialar ancak Allah'ın muhteşem sanatına iftira etmektir.
Dünya yaşamına müdahale imkanları mevcut değildir.Kur'an sonsuza inmiştir. Dünya hayatı sonsuzun salisesi kadar bile değildir.
Cin suresi var,ancak konu vahiy ile bildirilmektedir.Nuh,İbrahim,Davut,Musa gibi..

"Rahmân olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?"67:3

Ama Allah böyle meydan okurken bu cinci adamlar çatlak yaratıyorlar. Garibanların son kalan üç beş kuruşuna göz diken bu herifler nasılsa bir futbol maçı esnasında loto oynayıp, kalecilere bir kaç cin gönderip sonuçları lotolarına göre ayarlayamıyor.
Loto kumar nede olsa. Ordan gelen para haram.O yüzdendir.(!)
Cinleri elbette göreceksiniz. Allah sizlere ayetlerini gösterecek. Dünya bir insanın anne karnındaki dokuz ayı gibidir. Dünya üzerinde ki zamanınız sonsuzluğa göre o kadar kısa ve azdır ki, ne anılır, ne hatırlanır, nede hatırlanmaya değer bulunur. Burdan geçiyorsunuz. Geçtiğiniz yerde cinleri ;rusları, ingilizleri gördüğünüz gibi kesinlikle göreceksiniz..
Ama biraz sabırlı olun. Allah ayetlerini size gösterecek
A.K