"..sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mallardan

"..sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmeyle imtihan(hazırlayacağız) edeceğiz. Sabredenleri müjdele!" (2:155)

Sabırsızlık edenler zamanla neyi neden istediğini unutur.

"(Allah) Size her istediğiniz şeyi verdi.." (14:34) 
Ancak insan istediğini unutsa bile istedikleri belirli zaman aralıkları ile gelmeye,olmaya başlayınca "sonra lazım olur" mantığı ile depolanır,yığılır.

"..Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele!" (9:34)

Önüne çıkan her şeyi bir çocuk gibi arzulama. Her istek bir karşılık bulur. Her istek bilincin bir parçasına dönüşür. Ve ağırlaşan kütle Cehennemden çıkamaz. 
Allah zulüm edici değil,karşılık vericidir.

Ve "Böylece ALLAH herkese yaptığının karşılığını verir. ALLAH hızlı hesap görendir."(14:51)

" İstemek " hayati önem taşır. Çocuk gibi her önümüze çıkana gönül koymamalıyız.. İnsan gönlüne bunu öğretmeli ve Hayırlısını murat etme konusunda gönlü ile bir olmalıdır.Her istek, ayrı bir sorumluluk ile cevap bulur. Ve istekler bugün olmasa da yarın mutlaka gerçekleşir.

"..HER İSTEDİĞİNİZ şeyi verdi.." (14:34)

İçinde istek barındıran fikirler ve düşünceler yaşamak için yepyeni boyutlar da kendilerine mekan bulurlar. İsteklerin gücüne göre bu boyutlardan şimdiki zamana kapılar(sebepler) aralanır. Önce bilgisi,sonra vakıa gelir.

"Düşüncelerinizden mesulsunuz"(2:284)

Delilsiz konuşsaydım "Rüyalarınızdan da mes'ulsünüz derdim".

A.K.