"Dinlerini bir oyun ve

"Dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felakete duçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir.."(6:70)

İnsanın başına ne gelirse,kazandıkları yüzünden gelir.Kazandıklarında gözü olanlar da,kazanılanla beraber insana ulaşıyordu.Bu yüzden kazanmaktan o kadar korktuk ki, bizi deli zannettiler.

"Allah'tan başka ne dost,ne de şefaatçi bulamayacaksın" dedik diye,"üstatlarına, hoca efendilerine" hakaret ediyoruz okudular.

Anladık ki; Helak'a sürüklenenlerden ayrılıyoruz.

Dinlerini ciddi bir oyun ve çok ciddi bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseler bizi gittikleri yerden dışlıyordu. (Ancak ve Sadece )Kur'an ile nasihat ettik diye dışlandık.

Kur'an ile nasihat edenler,nasihat ettiklerini değil,kendilerini helak olmaktan alıkoyuyorlardı..

Ne kadar ince,ne kadar zarif bir dokunuştu..

A.K.

Oyun"Çocukların(Aklı henüz ergen olmamış kişilerin) kendi seçtikleri ya da gruptaki diğer çocukların seçtikleri ve kendilerine göre SAĞLAM KURALLARI(?) olan eylemlerdir."