İmamlık diye bir meslek yoktur

İmamlık diye bir meslek yoktur.BİR ARAYA GELEN İKİ MÜMİNDEN biri öne çıkar ve salatı yönetir(kıldırır).

Şayet bugün ki gibi; İmamlığı meslek yapar,üstüne konforu düşünülmüş lojman verir,SSK ve yüksek maaş bağlarsan,bütün kurnazlar bu oluşturulan mevkinin peşine düşer ve başkaları yapamasın diyede özel ve zorlu kurallar oluştururlar.

İşin ehli,ehli olmasından dolayı saf dışı kalır.

Muhammed (a.s): "De ki: "Ben buna karşılık sizden bir ücret istemiyorum ve ben kendiliğimden bir yükümlülük getirenlerden (öylesine kuruntuya girenlerden) değilim."(38:86)

Nuh (a.s): "Buna karşılık ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir." (26:109)

Hud(a.s): "Buna karşılık ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir." (26:127)

Salih (a.s): "Buna karşılık ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir." (26:145 )

Lut (a.s):" Buna karşılık ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir." (26:164)

Şuayb(a.s):" Buna karşılık ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir." (26:180)

Mevcut meslek için , ücret alan muhteremlerin,ahirette ayrıca beklentiye girmeleri boş bir umuttur.

Umalım da yanılmış olalım!

A.K.