"Kur'an'ı senin kalbine bir hidayet rehberi,

"Kur'an'ı senin kalbine bir hidayet rehberi, önce gelen kitapları doğrulayıcı ve müminler için de müjdeci olarak o indirmiştir."2:97

Kur'an (meal) okumayanlar yani vahye kalplerini saf bir şekilde açmayanlar nasıl hidayet bulurlar?

Anlıyoruz ki; Kur'anı ders etmeyen,ciddiye almayan,hayatı boyunca meali baştan sona kadar okumamış ve üzerinde düşünmemiş insanlar hidayete mazhar olmamışlardır.

Ve imamlardan tutunda halkın %95 'i Kur'anı (meali) baştan sona kadar okumamış,şahitlik etmemiş bir şekilde"Müslüman" olduklarını söylüyor ve düşünüyor.

Nice sözde alim,dinci yazar,sözde ilahiyatçı ,din tüccarları da Kur'an meali ile yüzleşmemiş bir şekilde sağda solda ahkam kesiyor,din konusunda kendini otorite görüyor.Bu kişiler toplumun Kur'an ile arasına girip,kendileri gibi Kur'ansız cemaatler oluşturuyorlar.

Elinde ki tüm bilgileri,sözde din kaynağı hadisleri,her türlü menkıbeleri,masalları,fetvaları Kur'ana götürecek,zerre kadar bile aykırı düşen ne varsa tümünden kurtulacaksın. (Tut ki;bu Kur'an'a götürme davranışı bile korkunç tehlikelidir.Şöyle diyorsun; Benim mevcut dinim Kur'an da var mı acaba? Hangileri var ?)

Bu yüzden bu dua ile Kur'anın rehberliğine yönelecek ve şahit olacağız.

"Bizi doğru yola, nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet. Gazaba uğrayanların ve sapanların değil.." (1:6,7)

A.K