Yine bir ramazan ayına kavuşacağız.

Yine bir ramazan ayına kavuşacağız. Ekranlar "hoca kavgaları" ile ısınacak.

Yine bir çoğumuz,çok önemli otuz günü değerlendiremeyen,aç kalmaktan başka bir şey yapamayan, yığınlar sürüsüne katılacak.

Ekranlardan,radyolardan,şatafatlı yerlerden,lüks ortamlardan,Kur'an ile arana giren her türlü organizasyondan uzak dur.

Kur'anın mealine yönel. Özel bir itina ile "Kur'an'ın indirildiği ay" olan ramazan boyunca,her gün, sana verilen güç elverdiğince meal oku veya dinle..Kur'anın usul,usul bilincine inmesine müsaade et.

Kesinlikle anla..

Bir kalem ile hüküm ayetlerinin altını çiz. Bazen ikinci kez,kolaylaştırılmış bir şekli ile bu ayetlere ulaşırsın. Senin için hangisi kolay ise onu al. Farklı ve birbirine zıt gibi görünen fetva niteliğinde ayetleri bir yere not al. Acele etme! İlerleyen Kur'an okumalarında mutlaka açıklamasını bulacaksın. 
 Samimi bir şekilde anlamayı dile.
Kur'anın seni götürmek istediği yerin resmini çiz!

İkindi vakitleri temiz hava alımı için yürüyüşe çık. Yarım saat yeterli olacaktır. Bu yürüyüşü sohbete çevir. Ve çok samimi bir dil ile Semi olan Allah ile konuş.

Otuz gün süresince açlığın ne olduğunu ve bedenine ne yaptığını gözlemle. Açlık ile verilmek istenen mesajı okumaya gayret et. İmkanın el veriyorsa,sofran da senin gibi oruçlu birilerini bulundur. O gün okuduğun Kur'an mealini misafirin ile paylaş.

Ölümle beraber geçtiğin yerde ilk yüzleşmeni açlık ile yapacaksın. Beden çürüyene kadar devam edecek olan yüzleşme sırasında,oruç tuttuğun (Kuranlı )günlerin inanılmaz yardımını göreceksin.

"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun." 2: 185

Ve her iftarı ; Rezzak olan Allah'ın adı ile oku!

A.K.