Daha bir ay evvel yaptığımız paylaşımımızı

Daha bir ay evvel yaptığımız paylaşımımızı hatırlayanlar bilirler,hayvanların doğdukları yere dönme konusunda ki özverileri dikkat çekicidir.Bu konu da düşünmeye davet etmiştik.

İki yıl önce bir evde misafir iken, bir türlü uyku tutmamıştı. Yer yatağı olmasının etkisi ile toprağın kokusu çok net idi. Bu halde uyku tutmayınca öteden beri denemek istediğim bedenimden ayrılma düşüncesini gerçekleştirmek istedim.Misafir olduğum ev derin bir yalnızlık içinde gömülü idi.Yarı rüya,yarı gerçek bir hal ile bedenimden "astral seyahat " tarzın da ancak daha canlı,daha net,daha gerçek zamanlı bir çıkış gerçekleştirmiştim. Kendimi görüyordum. Bulunduğum odada beni fark edemeyen çocukların pencereden çıkarak gittiklerini gördüm. Ve onları merak içinde takip etmeye başladım. Misafir olduğum evin köpeğinin,bu canlı türlerini yuttuğunu gözlemledim. Köpeğin bedeni farklı alemlere açılan bir kapı idi. Köpekle göz göze geldik. Görevli ve bilinçli bir mahluk havasında beni de bedeninde ki nereye açıldığını bilmediğim aleme/zindana/boyuta göndermek istediğini anladım. 
Daha yanıma yaklaşmadan,hızlı bir şekilde güvenli liman olarak bulduğum bedenime döndüm.Sert bir irkilme yaşadım. Rüya mı gerçek mi karar veremedim.Ancak dünya standartları dışında olduğu için rüya olması muhtemeldir.

Evet Allah her şeye önemli görevler vermişti. Köpeklerin bedeninde hareket halinde bir yerlere açılan kapılar görmüştüm. Aylarca konuyu düşündüm. Köpeklerin yaratılış destanlarını bile ciddiye aldım.

Bu destanların birinde ,Adem'in bedeninde ki fazla parça olan göbekten yaratılmıştı köpek.Zaten göbek ve köpek kelimesi sanki aynı şeyi anlatıyordu.
Konuyu biraz daha deşince İnsanın göbek bağı yolu ile dünyaya gelişini de hayretle okudum.

Yaratılışın göbek bağı ile ilginç bağlantısı vardı. Göbek de bir çeşit geçiş yolu idi.

Yine başka bir ilginç bilgi ise sezaryen ile doğum yapan hayvanların çoğunluğunun yavrularını kabul etmemesi idi. Göbek bağının doğal süreci sezaryen sebebi ile bozulduğu için yavruyu kabul etmeyen hayvanların durumunun göbek bağı ile alakasını hala kavramaya çalışıyorum.

Kapılar sadece köpeklerde bulunmuyordu. Kediler,güvercinler ve dahi her türlü hayvan ahirete geçiş süreci açısından önemli görevler üstlenmişlerdi.

Güvercinlerin doğdukları yere dönme ısrarı,kedilerin binlerce mil kat etmek pahasına geri dönmesi,hayvanların bu konuda ki ısrarlarının,bedenlerinde mevcut olan geçiş kapıları yüzündedir.Bedenleri mevcut olurken,bulunduğu bölgenin suyundan,toprağı yolu ile yiyeceğinden oluştuğu için dönmek zorundalar ve bu oluşum sebebi ile yolları görmeseler bile doğdukları yeri kolayca bulmaktadırlar.

Öldüğünüzde uçacak bir uzay aramayın bence. Bedeninde bir kapı ile bir hayvanın yanınızda belirmesi an meselesidir.

Bu yüzden böceklerden,karıncalardan,kuşlardan her türlü canlıya iyi davranın. 
Özen gösterin, onlara haksızlık etmeyin.Onları evinize hapis etmeyin.

Saçma sapan zevkleriniz uğruna kafes hayatına mahkum etmeyin. Onlara karşı zorba olmayın.

Gün gelir hesap döner de yazık edersiniz kendinize..

 

A.K.